Çarşamba, Ocak 31, 2007

Üniversiteler arası fikirbirliği...

Ankara - Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, tıp fakültelerine bağlı uygulama araştırma hastanelerinin hizmet ve eğitim sorunlarıyla ilgili bir konsensüse vardıklarını belirterek, alınan kararları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeye karar verdiklerini bildirdi.

ÜAK, Prof. Dr. Duran'ın başkanlığında YÖK'te toplandı.Duran, toplantının ardından yaptığı açıklamada, son zamanlarda gündemde yer işgal eden tıp fakültelerine bağlı uygulama araştırma hastanelerinin hizmet ve eğitim sorunları ile ilgili gerekli çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Bu konuda bir konsensüse vardıklarını ve alınan kararları Başbakan Erdoğan'a iletmeye karar verdiklerini ifade eden Duran, ''Kendilerinden randevu alınacak ve
bir heyet sayın başbakana durumun acilliğini, problemleri ve çözüm önerilerini aktaracak'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Problemlerden bahsedebilir misiniz?'' demesi üzerine Duran, ''Problemleri sayın başbakana arz edeceğiz ama konu, hastane ve hastanelerin son zamanlarda karşılaştıkları güçlükler'' dedi.

Tıp Sağlık Bilimleri Konseyi Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise üniversite hastanelerinin sıkıntılı bir durumda olduğunu belirterek, bu durumun hem hastalara verilen sağlık hizmetine hem eğitime hem de bilimsel araştırmalara yansıdığını söyledi.

Bayındır, şunları kaydetti:''Biz vatandaşımıza sağlık hizmetini en iyi şekilde vermek için son gayretlerimizi göstermekteyiz. Gerek ettiğimiz Hipokrat yeminine bağlı kalarak, hala bütün çabamızla hastalarımıza yardımcı olmaya çalışmaktayız. Ancak son noktaya gelmiş durumdayız. Hizmet üretemez durumdayız. Çok ciddi alacaklarımız ve ciddi personel sıkıntımız var. Bütçe uygulama talimatında giderek artan gelir kayıplarımız var. Bunlarla başa çıkamaz durumdayız.''

Bayındır, bundan sonra vatandaşa sıkıntı yaşatmamak için Başbakan Erdoğan'dan randevu alacaklarını ve sorunlarını aktaracaklarını belirterek, ''Bu sıkıntılarımızın çözülmemesi halinde neler yapabileceğiz sayın başbakanımızla bunları da konuşacağız'' dedi.

Bir başka gazetecinin, Başbakan'a gidecek heyette kimlerin yer aldığını sorduğu Bayındır, heyette, Ankara, Hacettepe, Gazi, Akdeniz ve İstanbul üniversitelerinin rektörleri, ÜAK Başkanı ve Sağlık Bilimleri Konseyi Başkanı olarak kendisinin yer alacağını bildirdi.

Hiç yorum yok: