Çarşamba, Ocak 31, 2007

ÖSS'de 100'lük not sistemi baz alınacak...



Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, bu yıl Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) orta öğretim başarı puanı hesaplanırken, 100'lük not sisteminin dikkate alınacağını bildirdi.

Erdoğan, öğrencilerin notlarının artık 100 puan üzerinden hesaplanacağını belirterek, öğrenci 100 üzerinden kaç puan almışsa karnesine aldığı puanın yansıyacağını söyledi. ÖSS'ye giren öğrencilerin ortaöğretim başarı puanları hesaplanırken adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini anlatan Erdoğan, bu yıldan itibaren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) de ortaöğretim başarı puanını 100'lük sisteme göre verilen puanlar üzerinden hesaplayacağını kaydetti.

Yeni notlandırma sisteminin getirdiği en büyük yeniliğin, mezuniyet notu yerine mezuniyet puanının esas alınması olduğuna dikkati çeken Erdoğan, 3 yıllık liselerde 9, 10. ve 11. sınıflara, 4 yıllık liselerde ise 9, 10, 11. ve 12. sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasından mezuniyet puanının hesaplanacağını bildirdi. Daha önceki yıllarda 5'lik sisteme göre hesaplanmış yılsonu notlarının, 100'lük sisteme dönüştürülmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını
vurgulayan Erdoğan, ''ÖSYM daha önceki yıllarda 5'lik sistemdeki notları 10'luk sisteme çevirirken bir formül kullanmıştı. Biz de 5'lik sistemdeki notları
100'lük sisteme dönüştürürken bu formülü kullanacağız'' diye konuştu.

Öğrencilerin geçmiş yıllarda aldıkları notlarla haklarının korunacağını ifade eden Erdoğan, öğrencilerin, 5'lik sisteme göre belirlenen başarı sıralamasındaki yerinin muhafaza edileceğini dile getirdi.

Hiç yorum yok: