Perşembe, Şubat 08, 2007

4 yılda 94 bin öğretmen atandı
Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2003 yılından bu yana 93 bin 620 kadrolu, 20 bin de sözleşmeli öğretmen ataması yaptı. MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, göreve geldiklerinden beri öğretmen açığının giderilmesi için çaba harcadıklarını belirterek, ''Nerede bir boşluk bulsak bunu öğretmen ataması için değerlendiriyoruz'' dedi.

Hükümetin de bu konuda hassas davrandığını ifade eden Kaya, hükümetin kullanımındaki kadrolardan yüzde 50'sinden fazlasının MEB'e verildiğini söyledi. Dört yılda 93 bin 620 kadrolu öğretmen ataması yapıldığını bildiren Kaya, 10 Şubatta yapılacak 10 bin yeni atamayla bu rakamın 100 bini geçeceğini ifade etti. Kaya, 2003'ten beri 20 bin sözleşmeli öğretmen alındığını belirtti. Sistemde şu an sözleşmeli olup kadroya geçebilecek 3 bin 500 öğretmen bulunduğunu açıklayan Kaya, bu kişilerin 10 Şubatta yapılacak atamalarda tercih yapması ve atanması halinde 3 bin 500 kadronun boşalacağını ifade etti. Geçen seneden boş kalan 1500 kadroyla ellerinde toplam 5 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu olacağını kaydeden Kaya, ''Boşalması düşünülen kadrolarla birlikte 15 Şubatta toplam 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacağız'' dedi.

Öncelikli olarak bilgisayar, İngilizce, fen bilgisi, ilköğretim matematik ve Türkçe öğretmenine ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Kaya, meslek liselerinin motor, metal, fizik ve kimya öğretmenliğinde ise ihtiyaç fazlası olduğunu belirtti. Kaya, bu yıl içinde 35 bin öğretmen daha atamayı planladıklarını bildirdi.

Hiç yorum yok: