Salı, Şubat 06, 2007

AB'den üniversite öğrencilerine burs imkanı!

MERSİN (İHA) - Avrupa Komisyonu'nca desteklenen Jean Monnet Burs Programı kapsamında; kamu, üniversite ve özel sektörde çalışan genç Türk profesyonelleri ile üniversite öğrencilerine, Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerden birinde 1 yıla kadar lisansüstü çalışma yapma olanağı sağlandığı bildirildi.

MEDA II Programı kapsamında yer alan Jean Monnet Burs Programı, Türkiye Cumhuriyeti AB Genel Sekreterliği, TC Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu (Jean Monnet Ortak Komitesi) tarafından ortak olarak yürütülüyor. Programda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde AB müktesebatı ve normları bilgi ve becerisine sahip personel ihtiyacını karşılayarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım çabalarını desteklemek amaçlanıyor.

Jean Monnet Bursu; kamu, üniversite ve özel sektörde çalışan genç Türk profesyonelleri ile üniversite öğrencilerine, Avrupa Birliği üye ülkelerinden birinde 1 yıla kadar lisansüstü çalışma yapma olanağı sağlıyor.

Jean Monnet Ortak Komitesi'ne teknik destek veren Jean Monnet Yerleştirme Ajansı'nın ise, potansiyel bursiyerlere, çalışma alanlarında uygun programları bulmalarında, yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasında, yurt dışındaki programların takip edilmesinde veritabanı hazırlayarak, iletişim ağının kurulmasından yükümlü olduğu açıklandı. Proje bütçesi 6 yıllık bir dönem için 10 milyon Euro ve bu proje boyunca yaklaşık 400 kişinin burstan faydalanması bekleniyor. Projeye katılım şartlarının ise, www.jeanmonnet.org.tr adresinde yer aldığı belirtildi.

Hiç yorum yok: