Pazartesi, Şubat 05, 2007

Vekil öğretmenler 'sözleşmeli' olmak istiyor!


HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ek ders karşılığı köylerde görev yapan yaklaşık 100 vekil öğretmen 'Sözleşmeli Öğretmen' olmak istediklerini belirten bir dilekçeyi AK Parti İlçe Başkanlığı'na verdi.

İlçeye bağlı köylerde görev yapan çeşitli fakülte ve yüksekokul mezunu gençler, her yıl ek ders karşılığı köylerde öğretmen olarak görevlendirildiklerini belirtti. Bir araya gelerek imzaladıkları dilekçeyi AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Nadir Yılmaz ve parti üyesi Namık Ereli'ye veren vekil öğretmenler, asil öğretmenlerin gitmekten çekindiği, doğal şartları çetin olan, sosyo ekonomik durumu kötü ve güvenliği sıkıntılı olan sınır boylarında gönülden görev yaptıklarını ifade etti. Bu görevi daha da bağlılıkla ve şevkle yapabilmek için sözleşmeli kadro diye tabir edilen pozisyonlardan yararlanmak istediklerini anlatan öğretmenler, "İlçemiz ve köylerine atanan asil öğretmenlerin yüzde 95'i hakları gereğince evlenme ya da başka bir nedenle tayinlerini istemektedir. Böyle olunca da özellikle köy okullarında öğretmenlerin sıklıkla değişmesi öğrenciler üzerinde olumsuz etki yapmaktadır. Bizler görev yaparsak sık öğretmen değişikliği yaşanmayacaktır" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Nadir Yılmaz ise parti olarak gençlere yardım edeceklerini belirterek, "Ben de yıllarca bu derdi çektim. Şimdi bu gençlerin isteğini Başbakanlığa ve ilgili bakanlıklara göndereceğim" diye konuştu.

Hiç yorum yok: