Salı, Şubat 06, 2007

Öğretmenlik başvurularında kolaylık


Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, hava koşulları nedeniyle başvurularını onaylatmak için gelemeyen öğretmen adaylarının bilgilerinin, ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerince sisteme aktarılarak, başvuru yapmalarının sağlanacağını söyledi.

Kaya, ilk atama, açıktan ve kurumlar arası atama biçimleriyle öğretmenlik için yapılacak başvuruların, hava koşulları nedeniyle 9 Şubat Cuma günü saat 12.00'ye kadar uzatıldığını hatırlattı. Hava koşulları nedeniyle başvurularını onaylatmak için başvuru merkezi olarak görev yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaşamayan adayların başvurularının, buradaki yetkililerce yapılacağını belirten Kaya, şunları kaydetti:

''Başvuru bürolarına bizzat ulaşması veya vekalet vererek başvurularını süresi içinde yapmaları mümkün olmadığı anlaşılan adaylar, bilgilerini telefon, faks, e-posta yoluyla başvuru büroları yetkililerine ulaştıracak. Buradaki yetkililer de son gün olan 9 Şubata kadar bekleyecek. Ulaşamayacağı kesinlik kazanan adayların bilgileri, sisteme aktarılarak onaylanacak ve durum tutanakla imza altına alınarak başvuru yapmaları sağlanacak.''

Hiç yorum yok: